Module Communicatie en agenda

Dankzij Schoolonline communiceer je intern én extern vlot en transparant.

Berichten

Met het interne berichtensysteem stuur je mededelingen naar één of meerdere collega’s. Ben je thuis, op school? Heb je je computer, tablet of smartphone bij de hand? Blijf steeds op de hoogte van wat reilt en zeilt op school.

"Schoolonline is een heel belangrijke radar in de werking van de school, een aandrijfas om alles mogelijk te maken op communicatievlak, voor leerkrachten, leerlingen, ouders en directie."

Jan Vervaecke, directeur De Bever Roeselare

Documenten altijd bij de hand

Je eigen computer of externe USB-stick gebruiken om thuis gemaakte bestanden op school te openen, hoeft niet langer. Plaats je bestanden gewoon online in je digitale map en wissel ze uit met één of meerdere collega’s. Handig, toch?

Agenda lager onderwijs

In Schoolonline krijgt iedere leerkracht een persoonlijke agenda. Je bepaalt zelf of collega’s toegang krijgen tot jouw agenda. Parallelcollega’s werken zo efficiënter samen. Op basis van bestaande lesfiches creëer je in een handomdraai nieuwe lesfiches en -methodes. Navigeren doorheen schooljaren kan. Koppel aan elke lesfiche behandelde doelen. Leerplandoelen vind je snel terug op trefwoord dankzij de zoekfunctie. Lesdoelbestanden van de meeste VAN IN methodes zijn beschikbaar in de agenda, net als lesfiches uit andere pakketten.

Agenda kleuteronderwijs

Juf of meester in het kleuteronderwijs? Jouw Schoolonline agenda denkt met je mee en houdt automatisch rekening met activiteiten en hoekwerking. Je definieert zelf activiteiten en bepaalt ervaringssituatie, beginsituatie en het verloop van elke opdracht. Behandelde ontwikkelingsdoelen kan je aanvinken. Kleuterdoelen vind je snel terug op trefwoord via de zoekfunctie. Vul jouw agenda in door bestaande lesfiches over te nemen, met inbegrip van de daaraan gekoppelde activiteiten. Dankzij de zoekfunctie voor lesfiches vind je snel kleuteractiviteiten terug.

Discussiefora voor meer dialoog

Wil je de mening van collega’s over een bepaald onderwerp kennen? Vraag ernaar via de geïntegreerde discussiefora. Bepaal zelf wie aan de discussies mag deelnemen. Reeds gelezen berichten vink je uit, zodat het forum overzichtelijk blijft.

Enquêtes in 1-2-3

Wil je weten wat er leeft bij leerkrachten of ouders, organiseer dan een enquête. Die maak je in een wip dankzij een lijst met verschillende typevragen. De resultaten verwerkt Schoolonline mooi in statistieken, in een overzichtelijk rapport.

Eenvoudige mailings

Schoolonline helpt je ook digitaal met ouders te communiceren. Zo kan je met de module Communicatie mailings naar ouders opstellen en versturen. Ook (attitude)rapporten verstuur je snel en makkelijk digitaal.

Communiceer beter met ouders

Je school kan voor ouders een persoonlijke account aanmaken. Zo kunnen ze online het puntenboek en de (attitude)rapporten van hun kind(eren) raadplegen. Ook het delen van documenten en berichten met ouders of het afnemen van enquêtes behoort tot de mogelijkheden.