Module Puntenboek en rapporten

De module Puntenboek en rapporten biedt je een volautomatisch én online puntenboek. Je drukt rapporten, deliberatielijsten en andere overzichten eenvoudig en snel af.

Slim puntenboek

Je werkt in jouw gepersonaliseerd puntenboek en kan, thuis of op school, evaluaties van toetsen, taken en projecten invoeren. Je wil aan de punten voor elk kind graag een commentaar toevoegen? Dat kan! Het Schoolonline puntenboek toont daarnaast ook steeds onmiddellijk je totalen, dankzij de volautomatische berekening met automatische weging. Gedaan met rekenmachines of extra controles.

Als leerkracht gebruik ik Schoolonline natuurlijk het meest voor het ingeven van de punten. Dat betekent een grote winst omdat je zelf niets meer moet uitrekenen, want alle formules zitten in Schoolonline.

Andel Lefere, leerkracht-zorgcoördinator De Bever Koolskamp

Eenvoudig cijferrapport

Druk rapporten af wanneer je wil en in de lay-out van jouw keuze. Heb je al een lay-out voor je rapporten die je graag wil behouden, dan kan je die eenvoudig integreren. Het cijferrapport biedt bovendien de mogelijkheid om meerdere soorten rapporten per klas of per periode te creëren.

Puntenlijsten voor meer overzicht

Leerkrachten en directies krijgen op elk moment een duidelijk beeld van de toegekende punten en beoordelingen. Gegevens uit Schoolonline zet je zo om naar de gewenste overzichtslijst, zoals klaslijsten en vaklijsten. Deze lijsten stel je zelf makkelijk samen. Schoolonline berekent ze steeds in realtime. Wil je een puntenlijst offline gebruiken? Dan exporteer je alle ingevoerde punten naar een gebruiksvriendelijke lijst in Excel.

Heldere overzichtsgrafieken

Puntenevoluties over langere termijn worden dankzij de geïntegreerde grafieken meteen zichtbaar. Je kiest zelf of je gebruik wil maken van punten-, balk-, lijn-, radar- of tabelgrafieken. Deze grafieken kan je zowel op het rapport als in het LVS-dossier van de leerling opnemen..

Rapporten mailen naar ouders

Wil je graag digitaal communiceren met je ouders, dan kan je rapporten rechtstreeks mailen naar ouders. Via de module Communicatie kan je ouders zelfs online toegang geven tot het puntenboek of het rapport van hun kind.

Uitbreiding: Attituderapporten

In een klassiek rapport evalueer je toetsen met cijfers, letters of vooropgestelde beoordelingsschalen. Via de uitbreidingsmodule Beoordelingsrapporten beoordeel je bijkomend vooropgestelde attitudes en leer- en leefhoudingen of vertrek je voor je evaluatie van een doelenlijst (bijvoorbeeld voor bewegingsrapporten)