Bingel Zorg: elk leerproces van elke leerling opgevolgd

Op elk moment een helder inzicht in de leerprestaties van elk kind en elke groep, dat is wat een leerkracht nodig heeft. De tool die jou op de makkelijkst mogelijke manier helpt het overzicht te bewaren bestaat en heet Bingel Zorg.

 

Als ambitieuze leerkracht wil je al je leerlingen individueel opvolgen, terwijl je een overzicht behoudt van de inspanningen die je doet binnen een bepaalde klasgroep om te achterhalen of je aanpak werkt. Je wilt het gedrag van specifieke leerlingen in groep in de gaten houden, en bekijken welke aanpassingen je voor hen kan maken. En je wilt dat op één plek, en op een makkelijke, snelle manier. Goed nieuws, want met Bingel Zorg kan dat. Jij geeft de informatie door, het systeem zorgt voor de organisatie ervan.

 

In Bingel Zorg heb je toegang tot drie onderdelen: je notitieblokje, je leerlingenfiches én je dashboard. In elk onderdeel vind je bovendien een groepsoverzicht terug. Waar andere zorgsystemen een complex geheel zijn waarin je op duizend verschillende plaatsen de juiste gegevens moet invullen, blinkt Bingel Zorg net uit in eenvoud.

 

Een volledig logboek voor elke leerling…

Alles begint bij het notitieblokje. Daarin voegt de leerkracht notities toe die toegewezen worden aan een leerling of een groep, en gelabeld worden op thema en type. Zo zijn ze achteraf makkelijk terug te vinden. Alles wat je in het notitieblokje invoert, wordt bewaard, en vormt zo uiteindelijk het hele traject van een leerling. Een notitie toevoegen is eenvoudig: je geeft in wat er gebeurd is, waar dat over ging en welke leerlingen betrokken waren. Daarbij kan je een bijlage toevoegen. Het systeem doet de rest.

Notitie Bingel Zorg

 

Alle notities worden bewaard in een zorgoverzicht. Dat kan je bekijken per leerling of per groep. Zo zie je in één oogopslag hoe het met aparte leerlingen of net een hele klas gaat. De handige filters zorgen ervoor dat je alleen de informatie krijgt die je nodig hebt.

Groepsoverzicht Bingel Zorg

 

…verbonden aan de algemene info…

Elke leerling heeft naast een overzicht van alle gebeurtenissen die over hem of haar zijn toegevoegd, ook een fiche. Daarop wordt naast alle algemene informatie ook zorginformatie opgenomen. Dat wil zeggen dat je in één oogopslag kan zien welk zorgniveau een leerling heeft – in lijn met het m-decreet – of er bepaalde diagnoses gesteld zijn, en welke zorgthema’s van toepassing zijn. Die laatsten zijn bijvoorbeeld ook aanklikbaar, zodat je meteen in het zorgoverzicht kan zien welke inspanningen er op dat bepaalde vlak gebeurd zijn. De algemene informatie in de fiche wordt grotendeels overgenomen uit het administratieve pakket waarmee je school werkt.

Zorgfiche Bingel Zorg

 

…visueel weergegeven

Het overzicht bewaren doe je met het dashboard. In het dashboard vind je heldere grafieken, die je wegwijs maken in de evolutie van bepaalde thema’s in jouw klas of school. Leuk om te weten, maar ook handig om behaalde vooruitgang aan te tonen. Wil je meer informatie over een bepaalde grafiek? Dan kan je gewoon doorklikken om de achterliggende gegevens te bekijken.

Dashboard Bingel Zorg

Kortom: alles is met elkaar verbonden en met een paar snelle kliks krijg je elk overzicht dat je nodig kan hebben op je scherm. En dat terwijl ook het toevoegen van notities kinderspel is. Een droom dus, voor wie de vooruitgang van zijn of haar leerlingen op de voet wil volgen.

Wil je verder geholpen worden?

Laat je gegevens achter en wij contacteren jou

captcha

© 2018 Van IN | Alle rechten voorbehouden