Module Schooladministratie

Schooladministratie van Schoolonline maakt een zieke collega vervangen, een lokaal reserveren of een oudercontact organiseren alvast op administratief vlak een stuk leuker.

Flexibele uurroosters

Met het uurroosterbeheer van Schoolonline voeg je snel een persoonlijk uurrooster toe of importeer je een bestaand rooster uit andere programma’s als Myro, EDT of gp-Untis. Ingevoerde uurroosters verbindt Schoolonline automatisch met agenda’s van leerlingen of leerkrachten, het vervangingsbeheer of het reservatiebeheer.

"Als er bij ons leerlingen worden ingeschreven, zitten die automatisch in het systeem. Dan moet er niemand nog handelingen voor verrichten of een koppeling maken. Dus dat zorgt voor een veel snellere doorstroom van informatie en veel tijdswinst."

Bart Mestdagh, ICT-coördinator Sint-Franciscus Evergem

Vervangingen: pure eenvoud

Bij ziekte of afwezigheid zoek je via de vervangingsmodule eenvoudig en snel naar vervanging. Schoolonline registreert afwezige klassen en leerkrachten en wijst vervangende leerkrachten automatisch via een beurtrolsysteem toe. Beschikbare leerkrachten zien direct of, wie en waar ze moeten vervangen. Als vervangingsleerkracht raadpleeg je eventuele opdrachten onmiddellijk op Schoolonline.

Vlottere reservaties

Wil je een lokaal of didactisch materiaal reserveren? Met het reservatiebeheer doe je het gemakkelijk via internet op school of van thuis uit. Door de directe koppeling met het uurrooster zoekt Schoolonline voor jou uit de beschikbare lokalen op het gewenste tijdstip. Komt een lokaal vrij door een buitenactiviteit van één van de klassen? Dan reserveer je dankzij de koppeling met het vervangingsbeheer het vrijgekomen lokaal.

Oudercontacten

Oudercontactbeheer helpt je oudercontacten snel en eenvoudig te organiseren. Ouders krijgen een gepersonaliseerde antwoord via brief of e-mail in de lay-out van jouw keuze. Ouders voeren hun voorkeur online in. Schoolonline meldt dubbel geboekte afspraken, inconsistenties of fouten. Bovendien houdt het systeem rekening met gelijktijdige oudercontactsessies voor broers of zussen. Ook overzichtslijsten, bevestigingsbrieven en –mails genereer je met een paar muisklikken.